Mos Poni

Dan regionalnega razvoja na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju

Na MOS-u v Celju je v petek potekal dan regionalnega razvoja, kjer je imelo Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj stojnico s predstavitvijo svojih aktivnosti. Poleg tega je bila organizirana javna razprava o prihodnosti regionalnega razvoja, ki sta se je udeležila minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek in državna sekretarka Andreja Katič. Razprava, v kateri so sodelovali tudi člani Obrtno podjetniške zbornice, je bila namenjena predvsem predstavitvi predlogov sprememb Zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja.

Sledili sta predstavitvi aktualne ponudbe Slovenskega regionalno razvojnega sklada glede finančnih produktov in predstavitev dobre zgodbe programa PONI, kjer so udeleženci pripovedovali o svojih izkušnjah glede programa in kako jim je pomagal pri tem, da so odprli svoja podjetja. V celotnem programskem obdobju 2014–2020 je bilo iz vseh skupin po vsej Sloveniji odprtih 249 podjetij, s čimer so presegli pričakovanja in postavljen kazalnik.

Veselimo se novih uspehov tudi v obdobju 2021-2027, saj bodo za program PONI zopet na voljo evropska sredstva. Več dobrih zgodb PONI-jevcev si lahko pogledate na naslednji spletni strani

 

 

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga Razvojni svet za kohezijske regije Zahodna Slovenija uporablja za namen informiranja, in sicer do preklica moje odločitve.

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.