Youthopia Socials Intro

Vabilo na sejem Podjetno v prihodnost

Razvojni svet kohezijske regije Zahodna Slovenija skupaj s partnerji v okviru projekta YOUTHopia organizira sejem z naslovom “Podjetno v prihodnost”, ki bo potekal 19. 5. 2023 v Kranju v Kovačnici s pričetkom ob 9.30. Glavni akterji na dogodku bodo udeleženci programa Podjetno nad izzive in podjetniški inkubatorji. V dopoldanskem delu bodo predstavljeni rezultati programa in njihove dobre zgodbe, v popoldanskem delu pa se bodo udeleženci programa predstavili na stojnicah s svojimi produkti oziroma storitvami.

Če bi radi izvedeli, kako je program Podjetno nad izzive potekal, kako so se imeli udeleženci in kaj delajo podjetniški inkubatorji, lepo vabljeni v Kranj!

Prijave

Program

Partnerji: Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije, Regionalna razvojna agencija BSC Kranj, Regionalni razvojni center Koper in Posoški razvojni center. 

Kaj je program Podjetno nad izzive?

Glavni cilj projekta je ustanovitev novih podjetij, ki jih preko podjetniškega usposabljanja realizirajo osebe s podjetniško idejo. Za spodbuditev podjetniške aktivnosti in uspešen razvoj poslovnih idej je namreč v prvi fazi potrebna vsebinska podpora, ki je udeležencem na voljo s strani notranjih in zunanjih mentorjev, zunanjih strokovnjakov in podjetnikov. Projekt zajema nudenje vsebinskih podpornih aktivnosti, s katerimi se skupinam udeležencev v obdobju 4 mesecev zagotovi zaposlitev in podporno podjetniško okolje, v katerem lahko uspešno razvijejo in realizirajo lastne poslovne ideje. Program usposabljanja udeležence pelje vse od razvoja poslovne ideje, do izdelave poslovnega modela in poslovnega načrta. Hkrati ga celostno seznani z vsemi pomembnimi področji v podjetništvu. Dodatno projekt omogoča uporabo fizične infrastrukture po principu co-workinga.

Pričakovan rezultat projekta v kohezijski regiji Zahodna Slovenija je vključitev 220 potencialnih podjetnikov, ki bodo izdelali 220 poslovnih načrtov in na trgu predstavili 220 minimalno sprejemljivih produktov. Cilje je realizirati minimalno 30% uspešnih izhodov v podjetništvo.

Izvajalci programa: Regionalne razvojne agencije po vsej Sloveniji.

  • Osrednjeslovenska regija: 78 udeležencev
  • Gorenjska regija: 80 udeležencev
  • Obalno-kraška regija: 62 udeležencev

Program Podjetno nad izzive in podjetniški inkubator Kovačnica sta sofinancirana iz evropskih sredstev (Evropskega sklada za regionalni razvoj).

Kaj je projekt YOUTHopia?

Projekt YOUTHopia je regijsko vodena komunikacijska kampanja namenjena komuniciranju evropske kohezijske politike mladim.

Več o projektu na strani projekta.

Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije.

 

 

 

 

 

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga Razvojni svet za kohezijske regije Zahodna Slovenija uporablja za namen informiranja, in sicer do preklica moje odločitve.

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.