F008495 Jezersko Pohodnistvo Jost Gantar 3 Orig Jpg Photo M

Delavnica za javna razpisa na temo odvajanja in čiščenja odpadne vode ter vodovodnih sistemov v okviru Načrta za okrevanje in odpornost

Ministrstvo za okolje in prostor je na svoji spletni strani januarja odprl dva razpisa v skupni vrednosti 107,7 mio EUR in sicer za:

  • investicije v sisteme odvajanja in čiščenja odpadne vode, ki ležijo na manjših aglomeracijah od 2000 populacijskih enot (PE)– vrednost razpisa je 54 mio EUR in
  • investicije v vodovodne sisteme, ki oskrbujejo manj kot 10.000 prebivalcev– vrednost razpisa je 53,7 mio EUR.

Financiranje tovrstnih projektov je ena od evidentnih potreb občin zahodne kohezijske regije, saj tovrstne investicije v okviru finančne perspektive 2014-2020 niso bile upravičene do sofinanciranja iz kohezijskih sredstev, zato sta omenjena razpisa še posebej dobrodošla.

Ob prijavi dokumentacije se številne občine soočajo z vprašanji, zato je bila organizirana spletna delavnica, kjer sta na vprašanja odgovarjala predstavnika Ministrstva za okolje in prostor, ki sta med drugim poudarila predvsem pomembnost dobro pripravljene vloge.

Na spletni strani ministrstva so objavljeni tudi odgovori na različna vprašanja, ki jih ažurno dopolnjujejo tako za odpadne vode kot tudi za vodovodne sisteme.

Na prvo odpiranje je prispelo za odpadne vode 43 vlog v vrednosti 28 milijonov evrov in za vodovodne sisteme 26 vlog v vrednosti 14 milijonov evrov. Vse prispele vloge čaka še vsebinski pregled.  

Foto: Jošt Gantar

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga Razvojni svet za kohezijske regije Zahodna Slovenija uporablja za namen informiranja, in sicer do preklica moje odločitve.

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.