Fotka Vodstvo Aer

Predsednica mag. Lilijana Madjar ponovno izvoljena za podpredsednico izvršnega odbora Skupščine evropksih regij

Konec junija je v Barceloni potekal poletni simpozij Skupščine evropskih regij (AER), kjer so zadnji dan potekale tudi volitve za menjavo vodstva. Nov predsednik je tako postal Albert Castellanos iz regije Katalonija. Predsednica Razvojnega sveta kohezijske regije Zahodna Slovenija pa je postala ponovno podpredsednica Izvršnega odbora AER. 

Celotni dogodek je bil vsebinsko zelo pester. Predsednica je vodila tudi zelo dinamično in zanimivo delavnico delovne skupine “Future of work”, ki ji tudi predseduje.

Ključni izzivi na delavnici so bili:
  • demografske spremembe,
  • tehnološke transformacije,
  • podnebne spremembe,
  • tveganje stabilnosti.

Po dogodku se bo sestavil dokument s stališči regij na temo dela v prihodnosti, ki bo imel politično težo in na ta način bo Skupščina evropskih regij poskušala vplivati na nadaljnji razvoj tega področja.

V okviru simpozija pa je potekala tudi razstava promocijskih aktivnosti regij, ki so skupaj z AER vključene v izvajanje projekta YOUTHopia, ki je namenjen komuniciranju evropske kohezijske politike predvsem mladim. Poleg kohezijske regije Zahodna Slovenija, so v projekt vključene še kohezijska regija Vzhodna Slovenija, Košice (Slovaška), Donegal (Irska) in Ciper. 

Več o projektu: https://zahodna-slovenija.si/projekt-youthopia/

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga Razvojni svet za kohezijske regije Zahodna Slovenija uporablja za namen informiranja, in sicer do preklica moje odločitve.

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.