Naslovnica Szj 2 6 2021

Do konca maja potrjenih 41 projektov v okviru mehanizma dogovor za razvoj regij

Ljubljana, 2. 6. 2021do konca maja je bilo za kohezijsko regijo Zahodna Slovenija potrjenih 41 projektov v okviru mehanizma dogovor za razvoj regij v vrednosti več kot 58 milijonov evrov iz Kohezijskega sklada in Evropskega sklada za regionalni razvoj. Skupna vrednost projektov presega 136 milijonov evrov.

Za izvedbo mehanizma je bilo v letu 2017 kohezijski regiji Zahodna Slovenija s prvim in drugim povabilom dodeljenih 148,95 milijona evrov.

Projekti v okviru dogovorov za razvoj regij pokrivajo naslednje vsebine:

  • vodni sektor,
  • trajnostno mobilnost in
  • spodbujanje podjetništva.

V nadaljevanju predstavljamo dobro zgodbo v okviru celovitega projekta Podjetno nad izzive. Gre za 8 projektov, ki se izvajajo na področju celotne Slovenije in jih izvajajo regionalne razvojne agencije. Njihov namen je podjetniško usposabljanje oseb, ki želijo uresničiti podjetniško idejo.

Glavni cilj projekta Podjetno nad izzive je ustanovitev novih podjetij, ki jih preko podjetniškega usposabljanja odprejo osebe s podjetniško idejo. Za spodbuditev podjetniške aktivnosti in uspešen razvoj poslovnih idej je namreč v prvi fazi potrebna vsebinska podpora mentorjev, strokovnjakov in podjetnikov. Projekt zajema podporne aktivnosti, s katerimi se udeležencem v obdobju štirih mesecev zagotovi zaposlitev in podporno podjetniško okolje, v katerem lahko uspešno razvijejo in uresničijo lastne poslovne ideje. Program usposabljanja udeležence pelje vse od razvoja poslovne ideje do izdelave poslovnega modela in poslovnega načrta ter jih celostno seznani z vsemi pomembnimi področji v podjetništvu. Dodatno jim projekt omogoča uporabo fizične infrastrukture po principu co-workinga.

DOBRA ZGODBA

(Spletni) tečaji gozdne joge za odrasle in otroke

Andreja Košir je ustanovila podjetje z namenom izvajanja joge, spletne joge in tečajev meditacije na način, da se dogaja v gozdu oziroma naravi. Pravi, da z jogijsko prakso raziskujemo različne položaje oz. asane, ki nam pomagajo do lahkotnejšega in bolj fleksibilnega telesa ter prispevajo k zmanjšanju bolečin in napetosti. Prav tako spoznavamo različne pranayamske tehnike (dihalne tehnike, mudre in bandhe) ter se korak za korakom urimo v umirjanju naših miselnih procesov ter nadzoru uma. Pri meditaciji pa nas vabi, da se z njo podamo na popotovanje vase in odkrivanje svoje notranje tišine.

Več informacij na:

www.multiverse.si

https://www.facebook.com/Multiverse.si
https://www.instagram.com/multiverse.si/

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga Razvojni svet za kohezijske regije Zahodna Slovenija uporablja za namen informiranja, in sicer do preklica moje odločitve.

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.