Fotka Produktivnost

Spletna konferenca Rast produktivnosti v času post-covid gospodarskega okrevanja

Predstavitev Poročila o produktivnosti 2021
Četrtek, 20. januar 2022, med 10. in 12. uro

Prijava na konferenco
Prijava je obvezna, pred dogodkom pa boste prejeli povezavo za spremljanje konference.

Na Uradu RS za makroekonomske analize in razvoj so v vlogi nacionalnega odbora za produktivnost pripravili tretje Poročilo o produktivnosti.

Slovenija je leta 2020 v produktivnosti za povprečjem EU zaostajala bolj kot pred petnajstimi leti. Zakaj je tako, kaj se dogaja s produktivnostjo in konkurenčnostjo Slovenije, kakšen vpliv je imela korona kriza na poslovanje podjetij in zakaj je produktivnost tako pomembna? O vsem tem in predvsem o tem, kateri so ključni dejavniki za pospešitev rasti produktivnosti in kako uspešno v novo normalnost, bo govora na spletni konferenci.

Dogodek bodo otvorili direktorica UMAR mag. Maja Bednaš, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji dr. Jerneja Jug Jerše ter urednik in soavtor Poročila o produktivnosti 2021 dr. Peter Wostner (UMAR). Sledila bo strokovna razprava priznanih strokovnjakinj dr. Polone Domadenik in dr. Tjaše Redek (Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani), dr. Arjane Brezigar Masten (Banka Slovenije) ter Jasne Dominko Baloh (DOBA fakulteta).
Razpravo bo moderiral dr. Peter Wostner.

 

 

Z vpisom svojega e-naslova SOGLAŠAM, da ga Razvojni svet za kohezijske regije Zahodna Slovenija uporablja za namen informiranja, in sicer do preklica moje odločitve.

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.